Campanya de vacunació antigripal

Tornar a Notícies

Des del passat 28 d'octubre s'està duent a terme, un any més, la campanya de vacunació antigripal, impulsada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya

La grip és una malaltia infecciosa causada pel virus Influenza. Aquest virus resulta contagiós des d'un dia abans de manifestar-se els símptomes (febre >38,5º, dolors musculars, tos, cefalea, congestió nasal) fins a 5 dies després. Afecta anualment entre el 5 i 20% de la població i causa gran quantitat de casos, a més d’hospitalitzacions, ingressos en cures intensives (UCI) i en alguns casos complicats la mort.

La vacuna de la grip protegeix contra els virus que més probablement circularan durant la temporada, segons els estudis fets pels sistemes de vigilància. Malgrat tenir una efectivitat propera al 40%, la vacuna de la grip sí redueix les formes greus de la malaltia, les hospitalitzacions en UCI i les morts en un 70% dels casos.

La campanya de vacunació antigripal està dirigida a persones amb un alt risc de patir complicacions si cursen la malaltia (edat ≥60 anys, malalties cròniques, embarassades, malalties respiratòries...) o a grups que puguin fer de transmissors a persones en situació d’alt risc, com els professionals de la salut. Com a novetat, aquest any s'ha inclòs en els grups de risc als nens entre 6 mesos i 2 anys d'edat, amb antecedents de prematuritat (<32 setmanes de gestació).

Fins al moment, segons el Pla d'informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC) ens trobem en un nivell basal de casos, que es correspon amb el període estacional, el qual es mantindria en les properes 2 setmanes.


Recorda que encara ets a temps de vacunar-te!

Demana més informació al teu CAP o al 061 CatSalut Respon.

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL