Patologia Tiroïdal

Tornar a Notícies

L'hipotiroïdisme i l'hipertiroïdisme, dos transtorns d'elevada prevalença i que afecten més freqüentment al sexe femení.

CLILAB Diagnòstics participa en una sessió de formació dirigida a tot el personal sanitari al Centre d’Atenció Primària Vilanova del camí.

Marina Carbonell, especialista en Anàlisis Clíniques, va parlar sobre el diagnòstic de la patologia tiroïdal, concretament de l'hipotiroïdisme i l'hipertiroïdisme, dos transtorns d'elevada prevalença i que afecten més freqüentment al sexe femení.

La disfunció tiroïdal pot cursar amb manifestacions clíniques molt inespecífiques:

- Hipotiroïdisme: fatiga, augment de pes, restrenyiment, intolerància al fred, pell freda i seca, bradicàrdia i canvis en la veu, entre altres.

- Hipertiroïdisme: nerviosisme, pèrdua de pes, diarrea, intolerància a la calor, pell calenta i humida, taquicàrdia i debilitat muscular, entre altres.

I és en aquests casos quan el diagnòstic bioquímic que esrealitza per part del laboratori, és fonamental per arribar a un diagnòstic clínic precís i dur a terme un maneig efectiu dels pacients.

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL