17 de setembre. Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

Tornar a Notícies
Cartell 2022
Cartell 2022

El CLILAB Diagnòstics s’adhereix a la celebració el 17 de setembre del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), aquest any, amb l’eslògan “Medicació sense danys”. El Dia Mundial de la Seguretat del Pacient és un dels dies consagrats per l'OMS a la salut pública mundial

Totes les persones del món prendran, en algun moment de la seva vida, algun medicament per prevenir o tractar malalties. Tanmateix, els medicaments poden causar greus danys si s'emmagatzemen, prescriuen, dispensen o administren de forma incorrecta o si es controlen de forma insuficient. Les pràctiques d’administració poc segures i els errors de medicació, figuren entre les principals causes de danys evitables en l'atenció de salut a tot el món.

És per això que, l’any 2017, l'OMS llança la campanya amb el lema que dona nom a la jornada d’enguany, amb la finalitat de promoure accions per fomentar la seguretat a l'atenció de la salut de les persones. Prioritzar aquest aspecte com un atribut essencial en la qualitat del servei prestat pels centres sanitaris, és la base per millorar la seguretat i reduir els danys als pacients.

La Seguretat del Pacient és un objectiu prioritari pel CLILAB Diagnòstics i per tal d’optimitzar-la, fomentem la notificació dels errors quan es produeixen i fem un estudi curós de les causes que els han motivat per tal de mitigar els seus efectes, apliquem mesures correctives i realitzem protocols d'actuació per prevenir esdeveniments adversos futurs.

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL