El 18 de novembre es celebra el Dia europeu per l’ús prudent dels antibiòtics, amb el lema: Corre la veu, frena la resistència als antimicrobians

Tornar a Notícies

Des de l’any 2008 el Centre Europeu per la Prevenció i el Control de les Malalties (ECDC) organitza cada 18 de novembre el Dia Europeu per l’ús prudent d’antibiòtics, en el context de la Setmana Mundial de Conscienciació sobre l’ús dels antimicrobians.

Cada any unes 33.000 persones moren a Europa com a conseqüència d’infeccions hospitalàries causades per bactèries multi resistents. D’aquestes, 4.000 es registren a Espanya i representen quatre vegades més de les registrades per accidents de trànsit.

Per tal de conscienciar sobre l’ús adequat d’aquests medicaments i engegar mesures útils que ajudessin a aturar la resistència antibiòtica, al 2014 es va posar en marxa el “Plan Nacional frente a la Resistencia a los Antibióticos (PRAN)”.

Des de llavors ha millorat el coneixement de la població general sobre el problema de la multi resistència, però segons l’últim Eurobaròmetre de la Comissió Europea es manté el 5% de persones que s’automediquen amb antibiòtics.

D’aquí la importància de donar a conèixer els quatre punts clau sobre els que se sustenta la lluita contra la resistència antibiòtica:

- Evitar l'automedicació

- Prendre la dosis prescrita d’antibiòtics de forma adequada

- Promoure l’alimentació sana i natural

- Instaurar polítiques efectives de prevenció i control d’infeccions

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL