Observacions de la SEIMC sobre la informació del valor de CTs de la PCR de la SARS-CoV-2 i la seva aplicació a la pràctica clínica

Tornar a Notícies

Aquest mes de gener la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiologia Clínica (SEIMC) ha publicat un document on s’especifiquen les recomanacions d’aquesta societat científica envers la informació del valor de CTs de la PCR de SARS-CoV-2.

Conclouen, que, al no existir actualment una tècnica de referència que inclogui estàndards de quantificació, les tècniques comercials que s’utilitzen són purament qualitatives. Per tant, el valor obtingut de CTs és una estimació semi-quantitativa de la càrrega vírica, que pot portar a una inferència errònia en la transmissibilitat del virus. És per això, que la informació dels CTs no està justificada ni es considera la obligatorietat d’expressar el seu valor o rang a l’informe clínic.

En el següent enllaç es pot trobar el document complet:

Observacions SEIMC en relació amb la interpretació de Ct- PCR de SARS-CoV-2

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL