8 de Març. Dia Internacional de la Dona

Tornar a Notícies
Núvol de noms

Des del CLILAB Diagnòstics ens unim a aquest moviment per continuar treballant i lluitant per la equiparació de drets de les dones d’arreu del món i en el desenvolupament íntegre com a persona.

El Dia Internacional de la Dona és un bon moment per reflexionar sobre els avanços aconseguits, demanar més canvis i celebrar la valentia i la determinació de les dones que han jugat un paper clau en la història dels seus països i comunitats.

El tema del Dia Internacional de la Dona d'aquest any és: "Dones líders: Per un futur igualitari en el món de la Covid-19", es celebra els enormes esforços realitzats per dones de tot el món a l'hora de definir un futur més igualitari i la recuperació davant la pandèmia de la Covid-19. Les dones es troben al capdavant de la batalla contra la Covid-19, com a cuidadores, com a treballadores del sector de la salut en primera línia, com a metgesses i com investigadores.

Aquest és el cas de Katalin karikó, una bioquímica hongaresa especialitzada en mecanismes mediadors d'ARN que durant anys va estar treballant amb la idea d'elaborar vacunes amb RNA missatger sense obtenir cap mena de suport, i és ara, quan es veu reconegut el seu esforç. Els seus descobriments han estat fonamentals per a fer possibles algunes de les principals vacunes que poden treure'ns d'aquesta pandèmia.

Actualment, les vacunes de Moderna i BioNtech utilitzen la idea que Karikó va intentar impulsar fa 30 anys sense èxit, per a desenvolupar en temps rècord, les seves vacunes d'ARN missatger.

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL