5 de maig. Dia Mundial de la Higiene de Mans

Tornar a Notícies


Cada 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans, amb la finalitat de conscienciar a la població de la importància de mantenir una correcta i adequada higiene de mans per prevenir malalties infeccioses transmissibles.

El control de la Infecció nosocomial és un dels objectius fonamentals de les Comissions d'Infeccions als Hospitals. La transmissió de les malalties infeccioses afavoreix no només l'aparició de brots nosocomials sinó també l'augment del consum d'antibiòtics en l'àmbit sanitari i, per tant, l'augment de les resistències antibiòtiques.

Una de les mesures bàsiques durant l'època COVID ha estat la conscienciació de la importància de la higiene de mans, no només dins de les institucions sanitàries sinó en la població general. Això ha suposat un augment important en les taxes de rentat de mans que caldria mantenir per controlar la transmissió de malalties infeccioses.

El Laboratori té un paper cabdal en aquest control de la infecció nosocomial amb la presència del Microbiòleg tant en les Comissions d'Infeccions Hospitalàries com en els grups PROA (Programa d'Optimització d'ús d'antibiòtics).

Aquest any el lema que s'ha escollit des del Sistema Nacional de Salut, per incentivar el rentat de mans als professionals sanitaris i als usuaris del sistema de Salut és: "Uneix-te a la seguretat de l'Atenció Sanitària. Renta't les mans".

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL