13 de setembre, Dia Mundial de la Sèpsia

Tornar a Notícies

Més de 17.000 persones moren cada any a causa d’aquesta patologia. Es tracta d’una disfunció de la resposta de l’hoste a la infecció causada per un microorganisme. La ràpida resposta clínica i el tractament antibiòtic precoç són fonamentals per reduir l’alta mortalitat que genera.

Encara que qualsevol persona pot desenvolupar aquesta patologia existeix una població amb una susceptibilitat superior, com són: pacients crònics, pacients immunodeprimits, pacients amb edat avançada i els diabètics.

Els microorganismes multirresistents han fet augmentar encara més la mortalitat d’aquesta patologia que ja de per se ronda el 40%. Per tant, és clau identificar molt bé els símptomes que ens han de fer sospitar una sèpsia com: la febre, l’alteració del nivell de consciència de la freqüència respiratòria o cardíaca o la hipotensió.

Cada hora que es retarda el tractament antibiòtic correcte augmenta la mortalitat en aproximadament un 8%. Per aquest motiu en la major part dels hospitals s’han posat en marxa programes específics multidisciplinars per tal d’optimitzar el temps de resposta clínic i la idoneïtat del tractament antibiòtic administrat. Infectòlegs, Intensivistes, Microbiòlegs , personal d’ Infermeria i d’Urgències són els principals involucrats en el bon funcionament d’aquest programa multidisciplinar anomenat Codi Sèpsia.

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL