4 de febrer. Dia mundial contra el Càncer

Tornar a Notícies
Cada llaç de color representa un tipus de càncer diferent.

El 4 de febrer se celebra el Dia Mundial contra el Càncer, promogut per L'Organització Mundial de la Salut, el Centre Internacional d'Investigacions sobre el Càncer (CIIC) i la Unió Internacional contra el Càncer (UICC) amb l'objectiu d'augmentar la conscienciació i mobilitzar la societat per avançar en la prevenció i control d'aquesta malaltia.

El càncer de mama és un dels càncers més freqüents en dones (32%) i prop de la meitat es diagnostiquen en dones joves (<55 anys). El diagnòstic precoç és primordial per començar el tractament com més aviat millor i disminuir la mortalitat associada a aquest tumor.

CLILAB Diagnòstics promou un estudi en pacients amb càncer de mama de l'àrea del Penedès, Garraf i Anoia per valorar la correlació entre els nivells del marcador tumoral Her2 en sang i l'expressió d'aquest mateix marcador en la biòpsia de teixit. Aquest estudi ha estat promogut pels serveis de laboratori general i anatomia patològica de CLILAB i hi participen especialistes i infermeria dels serveis d'oncologia i cirurgia dels Hospitals de Vilafranca, Camils i Igualada.

El laboratori general analitza més de 50.000 marcadors tumorals en sang a l'any. Els més freqüents són el PSA, emprat en el càncer de pròstata, i el CEA, marcador tumoral no específic de teixit. La sol·licitud d'anàlisis i la interpretació dels resultats dels marcadors tumorals l'ha de fer sempre un professional sanitari especialista. No és recomanable sol·licitar-ne sense una sospita clínica dirigida.

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL