FORMACIÓ CONTINUADA CLILAB DIAGNÒSTICS 2019

Tornar a Notícies

Al llarg de l’any 2019 CLILAB Diagnòstics ha realitzat diferents sessions de qualitat i alt nivell científic relacionades amb temes del laboratori per actualitzar els coneixements en noves tecnologies i avanços diagnòstics, amb l’objectiu d’adaptar-se a les contínues exigències de la nostra professió.

Les ponències s’han impartit principalment al Laboratori central de Vilafranca del Penedès i a l’Hospital Moisès Broggi. Han estat impartides principalment per professionals del CLILAB Diagnòstics de diferents àrees del laboratori .

Aquestes sessions formen part del pla de formació continuada i estan dirigides principalment al personal facultatiu del Laboratori d'anàlisis clíniques. Es tracta d’una bona oportunitat per actualitzar conceptes multidisciplinaris del món del laboratori clínic i millorar la competència professional del personal facultatiu.

Van participar un total de 10 professionals del Laboratori de diverses seus del CLILAB Diagnòstics i de diferents especialitats.

Títols i ponents de les sessions:

- “Aproximació diagnòstica a la monocitosi”. Ponent: Mª Teresa Massaro (cap de servei d’Hematologia de CLILAB Diagnòstics).

- “Marcadors de Fibrosis hepàtica” Ponent: Clara Peña (facultatiu CLILAB Diagnòstics) i Dra. Sonia Albertos del Servei de Digestiu del Consorci Sanitari del Garraf.

- “Utilitat dels marcadors tumorals en una Unitat de Diagnòstic Ràpid”. Ponent: Silvia Miró (facultatiu CLILAB Diagnòstics).

- “Interferències en l’anàlisi de marcadors tumorals. Què necessita saber el laboratori?”. Ponent: Marina Carbonell (facultatiu CLILAB Diagnòstics).

- “Actualització en el diagnòstic del laboratori de les infeccions de transmissió sexual”. Ponent: Miguel Ángel Benítez (Director Tècnic de CLILAB Diagnòstics) i Alba Cebollero (cap de servei del Laboratori d’Immunologia i Hormones CLILAB).

- “Mieloma Múltiple y afectación renal: Diagnóstico precoz y nuevas entidades clínicas”. Ponent: Biding Site.

- “Síndrome antifosfolípid”. Ponents: Miriam Ruíz i Marina Carbonell (facultatius CLILAB Diagnóstics) i Alba cebollero (cap de servei del Laboratori d’Immunologia i Hormones CLILAB).

- “Especificacions de la Qualitat analítica”. Ponent: Marga Simón (facultatiu CLILAB Diagnóstics).

- “Acidosi metabòlica severa. Intoxicació per etilenglicol”. Ponent: Gemma Celma (cap de servei d’urgències de CLILAB Diagnótics).

- “Troponina d’alta sensibilitat”. Ponent: Siemens.

- “Caracterització morfològica de cèl·lules limfoides normals, reactives, anormals i blàstiques de sang perifèrica mitjançant processament digital d’imatges”. Ponent: Laura Puigví (facultatiu CLILAB Diagnóstics).

Paral·lelament també s’han realitzat una xerrada a l’Hospital Moisès Broggi dirigida als professionals clínics assistencials:

- “Mieloma Multiple y afectación renal: Diagnóstico precoz y nuevas entidades clínicas”. Ponent: Biding Site.

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL