Des del febrer d'enguany,la Laura Puigví, Cap de Servei de Preanalítica de CLILAB Diagnòstics, nomenada nou membre de la Comissió de Qualitat Extraanalítica de la Societat Espanyola de Medicina de Laboratori (SEQCML)
La Laura Puigví és Llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i va realitzar l'especialitat d'Anàlisis Clíniques a l'Hospital Universitari de Vic. És doctora en Enginyeria Biomèdica per la Universitat Politècnica de Catalunya i ha cursat recentment l'Executive Master en Direcció d'Organitzacions Sanitàries per ESADE fent un treball sobre la viabilitat d'automatitzar el procés preanalític dels laboratoris perifèrics.
L'any 2019 va iniciar la seva tasca assistencial a l'àrea de Preanalítica de CLILAB Diagnòstics Vilafranca i des del 2021 és Cap de Servei de Preanalítica dels 8 laboratoris de CLILAB Diagnòstics.
La Comissió de Preanalítica de la SEQCML va ser creada l'any 1995 i reanomenada posteriorment a Comissió de Qualitat Extraanalítica l'any 2005. Els objectius principals de la Comissió són*:
• Conèixer, analitzar i fer divulgació de l'estat de l'art respecte als procediments i processos pre i postanalítics als laboratoris mitjançant la realització d'enquestes i contacte directe amb els socis. Contribuir a la millora dels mateixos mitjançant la revisió i aplicació de les evidències científiques.
• Elaborar documents tècnics, recomanacions, revisions i monografies amb la finalitat de millorar la qualitat dels processos extraanalítics.
• Contribuir a la millora de les evidències científiques mitjançant la realització de projectes d'investigació.
• Col·laborar amb altres comissions, grups de treball, institucions i societats relacionades en la consecució d'aquests objectius. De forma prioritària, es manté una col·laboració permanent amb el Comitè de Programes Externs de la Qualitat de la SEQCML per al desenvolupament de programes externs de la fase extraanalítica i amb grups de treball de l'àrea de la Qualitat Extranaalítica de Societats Internacionals, com l' European Federation for Clinical Chemistry (EFLM) and Laboratory Medicine Working Group for Preanalytical Phase (WG-PRE), el EFLM Working Group for Postanalytical Phase (WG-POST) y el International Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine Working Group on laboratory errors and patient safety (IFCC WG-LEPS).
• Contribuir a la difusió de les millors pràctiques i a la formació dels professionals del laboratori fomentant i participant en activitats docents: cursos, jornades, congressos i programes de formació continuada.
• Assessorar i col·laborar amb la indústria del diagnòstic in vitro en l'avaluació i validació de nous instruments i sistemes analítics.