Seguiment dels casos de grip al CLILAB Diagnòstics

Tornar a Notícies

Seguiment del casos de grip als diferents centres del CLILAB Diagnòstics des de l'inici de temporada fins la setmana 4 d'epidèmia

Segons les dades publicades pel PIDIRAC el 31/1/19 i en comparació amb la temporada 2017-2018, les visites ateses als centres de salut per síndrome gripal són inferiors respecte la temporada anterior. La taxa d’incidència de síndromes gripals registrada a la setmana 4 ha estat de 302 casos per cada 100.000 habitants, xifra que mostra un ascens en l’activitat assistencial superant el nivell d’activitat epidèmic moderat.

Als diferents centres del CLILAB Diagnòstics, la positivitat de les mostres sol·licitades a la setmana 4 d’epidèmia (del 28/1 fins al 1/2) oscil·la entre el 20-52%. El percentatge més baix correspon a l’Hospital Moisès Broggi (20%) i el més elevat a l’Hospital Dos de Maig (52%). L’Hospital General de l’Hospitalet presenta un 30% de positivitat, l’Hospital de Vilafranca un 31%, l’Hospital d’Igualada un 35% i l’Hospital de Sant Camil un 45%. El 100% de les mostres positives per grip ho han estat per Grip A.

El Virus Respiratori Sincitial (VRS), encara es continua aïllant en els diferents centres amb unes taxes inferiors al 10% en la majoria d’hospitals, excepte en l’Hospital de Vilafranca (23%) i en l’Hospital de Sant Camil (13%).

Blog d'actualització científica

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL

Convocatòries CLILAB Diagnòstics