VIII Simposi Internacional “Medicina de laboratori i Qualitat”

Tornar a Notícies

La Dra. Laura Puigví Fernández, Cap del Servei d'Extranalítica de CLILAB Diagnòstics, ha participat en la ponència sobre les novetats en el transport de mostres biològiques

El passat 15 i 16 d’abril es va celebrar a Barcelona el VIII Simposi Internacional “Medicina de laboratori i Qualitat”, vuitena edició d’una trobada entre professionals implicats en l’àmbit de la qualitat en el laboratori clínic, en la qual han participat ponents experts a nivell nacional i internacional, com Janne Cadamuro, Sverre Sandberg, Dinal Patel, Cas Weykamp o Isabel de la Villa, així com membres del Comitè de Programes Externs de la Qualitat i de les Comissions de la Qualitat Analítica, Extraanalítica i d’Acreditació de Laboratoris de la SEQC-ML.

La nostra Cap de Servei d'Extraanalítica, la Dra Laura Puigví Fernández, ha participat amb la ponència de "News in sample transportation" dins d'un dels cinc temes principals del Simposi, "Sample stability".

El fil conductor de la seva ponència ha estat un homemade hype cycle de les diferents novetats en relació amb el transport de mostres biològiques tant intralaboratori, intrahospitalari i intercentre. Ha exposat els darrers estudis fets amb drons al Johns Hopkins Hospital, així com proves pilot amb cobots (robots col·laboratius) i un tub pneumàtic específic per al transport de blocs de parafina, els dos últims de l'empresa Inpeco.

Com a tecnologia més madura, ha mostrat un sistema ja consolidat de tub pneumàtic per a l'enviament de tubs de forma individual, el Tempus600 de Sarstedt, que pot connectar-se a diferents sistemes d'automatització: GLP d'Abbott, Power Express de Beckman Coulter, Flexlab d'Inpeco i CCM de Roche.

Blog d'actualització científica

AVISOS I COMUNICATS

En aquest apartat podràs trobar tota la informació d'última hora relacionada amb el CLILAB Diagnòstics.

Trobaràs indicacions tècniques o notes informatives relacionades amb determinacions i també incidències climatològique o els dies festius del CLILAB Diagnòstic.

NOTÍCIES D'INTERÈS GENERAL

Convocatòries CLILAB Diagnòstics